Joskus loput ovat alkuja

Tai ainakin mahdollisuus muutokseen. Kun joutuu tekemään vaikeita päätöksiä, niin jonkin aikaa menee luopumisia sulatellessa. Sitten jonakin päivänä, kun olet aloittanut jotakin uutta, tulee mahdollisuuksia, joita et osannut kuvitella.

Tapaat jonkun. Joku soittaa. Ottaa yhteyttä. Jokin uusi nostaa päätään. Ja miksi kaikki tämä? Onko sattumaa, että kun lähdet vaikkapa opettelemaan uutta tai kartoittamaan nykyistä tilennettasi, huomaat, että asioita alkaa tapahtua?

Kun opit tuntemaan itsesi paremmin, niin tiedät mitä tarvitset. Osaat sanoa kyllä, oikeassa kohtaa.

Sen olen huomannut, että kaikenlaisista tuokioista ja tapaamisista voi olla seurauksia. Kannattaa siis olla avoin ja kohdella muita hyvin.

Omana itsenä olo ei aina ole helppoa. Kun joutuu uuteen tilanteeseen, koettaa tietenkin vähän sulauttaa itseään joukkoon, siis kuviteltuun joukkoon. Sitä kuulostelee, katselee, ihmettelee. Kokee myös olevansa noviisi, outo ja erilainen. Ei saa sanottua tärkeitä asioita oikeissa kohtaa, ja moittii itseään siitä ettei osaa. Ihan hullua! Kuka nyt voi ensimmäistä kertaa oudossa tilanteessa olla luonteva, saati että osaisi pitää hienon mainospuheen itsestään tuosta noin vaan. Jossei siis ole harjoitellut.

Helposti päätyy ajattelemaan, ettei tämä ole minun juttuni. Kannattaa antaa toinen mahdollisuus. Katsoa uudestaan, totutella. Jospa tästäkin tulee pian rutiinia, ja sitten jo osaan?

Aikuiselle ihmiselle kaikki ei ole niin itsestäänselvästi helppoa. Opettelu on kuitenkin välttämätöntä. Toiset asiat sujuvat helposti, toisia pitää vähän harjoitella.  Tulee ikäviä tunteita, tekisi mieli antaa periksi. No, eihän se niin mene. Aikuinen ihminen tietää, että uuteen sisältyy paitsi intoa ja odotuksia, myös pelkoa ja epävarmuutta. Niitä täytyy vaan sietää.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s