Kirjallinen päivä

Oikeastaan tämä alkoi jo eilen illalla. Olin vihdoin lähettänyt muutaman pätkän käsikirjoituksestani kustannustoimittajaystävälleni luettavaksi. Olin järjettömän iloinen hänen antamastaan palautteesta: vihdoinkin joku näki tekstini.

Lyhyiden yöunien jälkeen ja syömättömänä matkustin Helsinkiin laboratorioon (olen kärsinyt väsymyksestä, josta läheisenikin ovat jo huolissaan), jännitin ekg-huoneessa niin että vatsaani koski (miten näytteenotossa tuleekin aina ihan hirveän sairas olo?), ihmettelin ääneen ihmisten paljoutta ja ihastelin, myös ääneen, hoitajien työmäärää ja ilmiselvää työtaakan raskautta, jonka alla he silti tekivät sen mitä piti, ja keskustelivat ystävällisesti kanssani. Tuli niin huolehdittu olo.

Tassutin nälissäni kokeiden jälkeen kahvilaan, ja tilasin aamiaista. Jouduin hillitsemään nälkääni, koska kummitäti. Oli tulossa Helsinkiin lounastamaan kanssani. Vietin muutaman tunnin luppoaikaa Kampin keskuksessa, ja eksyin pariin alennusmyyntiin, joista löysin jotakin pientä itselleni. Ihanaa. Vaikka ei ollut varaa.

Ruoka oli hyvää, seura parempaa. Kävelimme vielä Svenskanin kahvilaan, Cafe Artisteen, joka onkin, niin kuin totesimme, kirjallinen paikka. Sehän sopi. Ihana tunnelma, tänne tulisin uudestaankin, kirjoittamaan. Leivoskahvit maistuivat paremmalta kuin mikään epämääräiseen oloon yksin syöty karkkipussi (niitäkin on, ja kyllä, joskus ne auttavat), ja keskustelumme polveili siivoojan tarpeellisuudesta parisuhteen ihmeellisyyksiin.

Pienen paketin sujautin käsilaukkuuni, syntymäpäiväni.

Oli niin hellitty olo. Toisaalta, viime päivien kirkkaus, paine ja kuumotus tekivät sen, että kotona oli vedettävä unimaski silmille, otettava migreeniin särkylääkkeet ja maattava paikoillaan viisitoista minuuttia. Proosallista.

Olo on silti onnellinen. Etuoikeutettu. Päivä palautti mieleeni sen hyvän, mitä elämässä on. Sitä on paljon. Kunhan muistan sen useammin.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s