Saapuu syys

img_0845

 

img_0846

 

img_0849

 

img_0852

 

img_0853

 

img_0855

 

img_0856

 

img_0859

 

img_0862

 

img_0868

 

Tulimme perjantaina saareen. Täällä on jo kovasti syksyistä, kukat vaihtaneet väriä ruskeaan, ja kuihtuneet; puiden lehdet kellastuneet, osa pudonnut maahan. Ilmassa tuntuu vuodenajan vaintuminen, ja tottakai se tuntuu myös jo mielessä. Oikeastaan se varsinainen haikeus, joka kesän loppuun liittyi, on jo mennyt. Nyt suunnataan jo alkavaan pimeään kauteen ja valmistellaan mökkiä pikkuhiljaa talviteloille. Ainoat väripilkut ovat nuo auringonkukat. Mieheni poimi ne minulle matkalla, pysähtyi tien reunaan Siuntion paikkeilla, kun siellä on isot pellot täynnä kukkia, joita saa poimia. Ovathan ne kauniita!

Tänään, kun miehet korjasivat laituria, menin koiran kanssa vähän metsään, ja sieltä tuo sienipannullinen. Kanttarelleja vielä, samoin orakkaita. Olin ottanut vain muovikassin mukaan, ja sinne kertyi ihan kivasti saalista. Aurinkokin alkoi paistaa, ja kevyt hiki kihosi pintaan. Koira oli ihan naatti ja kävi pitkälleen ruohikolle vettä juotuaan, kun tulimme takaisin. Oli hyvä olla.

Lounaan jälkeen nukuimme pienet päikkärit, siihen houkutti valo, joka hiipi ikkunasta ruokapöydän ääreen ja toi tunteen loppukesän lämmöstä, pehmeästä valosta ja suloisista unista.

Ilta on ollut täynnä puuhaa, ja nyt saunan jälkeen voi todeta, että päivä on ollut täysi. Ja vaikka vähän kipuilin taas tätä omaa työtilannettani, niin lopulta rauhotuin, kun juttelimme ja tajusin, että joihinkin asioihin en vain voi vaikuttaa. On tehtävä se minkä voi ja nautittava elämästä murehtimatta turhia.

Kaikki järjestyy tavalla tai toisella.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s